Vertrouwen

Wat is vertrouwen? Ik vertel hier over middels en metafoor. Je kan metaforen goed op je eigen situatie betrekken en daardoor ontstaan vaak mooie en waardevolle inzichten.

Vertrouwen betekent voor iedereen wat anders. Dit kan zijn het vertrouwen in jezelf, in je lichaam, vertrouwen op je intuïtie. Het vertrouwen van anderen zoals je partner, moeder, vader, kind, familie, vrienden, collega’s. Maar ook vertrouwen in het leven of vertrouwen in het universum.

Ik vertrouwde niet meer op mijn intuïtie.

Ik had jaren geleden het besluit genomen niet meer te vertrouwen op mijn intuïtie door een aantal gebeurtenissen in mijn leven. Jarenlang hebben er twee poortwachters voor de deur van mijn intuïtie gestaan zodat ik niet hoefde te voelen en niet hoefde te luisteren naar mijn intuïtie. In plaats daarvan  luisterde ik naar mijn ratio. Dit bood mij veiligheid (schijnveiligheid). Zo kon ik eventuele pijn vermijden die mij wellicht wel in de toekomst aangedaan kon worden. Je weet namelijk maar nooit dacht ik, en dat gebeurt mij niet nóg een keer! Herken je dat?

Onzichtbare littekens

Een vriendin van mij vertelde een tijdje geleden een metaforisch verhaal over een porseleinen kopje  die voor jou als persoon staat. In het begin is het kopje nog glanzend en zonder oneffenheden, zo zuiver. Gedurende de jaren ontstaan er breukjes (onzichtbare littekens). Elke keer doe jij je best om ze te herstellen, te lijmen, om het kopje mooi te houden zoals het was, glanzend en ongeschonden. Tot het moment dat er zoveel breukjes ontstaan dat je het niet meer bij elkaar kan houden en het kopje uiteen valt. PATS! Jouw dieptepunt, you hit rock bottom…

Zo ging het bij mij ook. De jaren erna herstelde ik het kopje door op onderzoek te gaan in mijzelf, antwoorden te zoeken op vragen die ik had en de lessen te leren die op mijn pad kwamen.

Terug naar de kern

Vanuit jouw kern kun je vertrouwen. Vertrouwen op jezelf en je intuïtie, want dat is waar het om gaat. Nu zijn de poortwachters niet meer nodig en mag ik het vertrouwen op mijn intuïtie weer toelaten en mijn besluit van toen loslaten. De poortwachters hebben jarenlang trouwe dienst geleverd, vanuit liefde. En dat is nu niet meer nodig, ik heb ze bedankt voor hun jarenlange trouwe dienst en dat maakt ruimte. Ruimte in je buik, in je hoofd en in je leven want jouw energie veranderd mee.

Misschien herken je het wel. Dat je je krampachtig vasthoudt aan iets of dat je constant het gevoel hebt dat je je schrap zet voor wat zou kunnen komen?

Je hebt het aan te gaan en je te verzoenen met het gevoel. Ik help je er graag bij!