Emotionele triggers onthullen de stukken in jou die om genezing vragen

Emotionele triggers. Boosheid, jaloezie, angst, irritatie…

Eerlijk? Het vergt moed om hier naar te durven kijken, in alle eerlijkheid kijken naar de realiteit. (read that again) Wow! Die kan heftig zijn! Want wat als je denkt dat je jouw leven helemaal op orde hebt. Kinderen, een partner een goede baan, hypotheek. Wat maken die emotionele triggers, de boosheid, angst, jaloezie of irritatie dan uit?

Excuses zoeken zijn we goed in

We zijn geneigd om signalen te negeren, excuses te zoeken, gewoon op te gaan in de waan van de dag, op te gaan in een situatie, afleiding te zoeken, zodat alles lijkt goed te gaan, alles loopt zoals het hoort. Je bent toch gelukkig? Het gaat toch goed zo?

Maar is dat écht zo? Diep van binnen weet je dat er iets niet lekker zit, dat er iets wringt. En dat gaat zich uiten in niet lekker in je vel zitten, het gevoel hebben dat je vastloopt, een burn-out, pijn in je lichaam waar dan ook of andere gezondheidsklachten. Omdat je een deel van jezelf negeert, vaak omdat het té pijnlijk is en je een manier hebt gevonden om er mee om te gaan. Maar voor hoe lang? En, maakt het je écht gelukkig?

Moed

Als je echt naar de emotionele triggers durft te kijken, zou het kunnen betekenen dat er iets gaat veranderen in jouw leven. Iets waarvan je gewend was dat het er altijd was en je veiligheid en zekerheid heeft geboden. Het kan zijn dat je er daarom maar mee settelt, het is gewoon zo, ik ben gewoon zo, hij is gewoon zo, zij is gewoon zo, mijn leven is goed zo. Is dat écht zo of is het de angst die hier een excuus zoekt om het maar vooral zo te laten hoe het is, bang voor wat de consequenties zouden kunnen zijn?

Ego

Allemaal ego trucjes om je veilig te houden. Die je op je plek houden waardoor je niet in beweging komt. Want wie zegt dat wat jij in je hoofd aan gedachtes, overtuigingen, aannames hebt ook waarheid zijn? Vanuit mijn eigen ervaring kan ik je vertellen dat het je leven wel degelijk veranderd, in die zin, het verrijkt. Je leert je ego dat het ook dan gewoon, in de nieuwe situatie veilig is. Jouw ego zal altijd voor je zorgen en opnieuw pijn willen vermijden voor je, te alle tijden, hoe liefdevol is dat? Maar het mag gaan zien dat het oké is, ook op de nieuwe manier.

Hier en nu

Wanneer je bang bent voor de consequenties, het nieuwe, het onbekende, maakt dat je met je hoofd niet in het hier en nu bent maar bezig in de toekomst. Wat als? Vul maar in voor je zelf. Meestal denken we de ‘Wat als’ naar beneden, als in, negatief, pessimistisch. Daar is je ego weer, die je graag bij het bekende wil houden. Probeer ‘Wat als’ eens in te zetten als bemoedigend, met enthousiasme en positief.

“What if I fall?” Oh but my darling, What if you fly?”

Je kan de toekomst niet controleren, je vergeet hierdoor te genieten van wat er nu is. Hoe het leven NU is. Het is goed om hier bij stil te staan en naar te kijken voor jezelf.

Lekker comfortabel

Ik merk het in gesprekken die ik met mensen heb, elke keer opnieuw. Omdat ze al 20 jaar hun leven op deze manier leiden, omdat het zo is geleerd door hun ouders en zij hebben het weer geleerd van hun ouders. Dus hoort het zo, is het gewoon zo. Het houdt ze lekker comfortabel. Zonder te kijken naar de realiteit en te kijken waar het nu écht om gaat. Want die emotionele triggers zijn er natuurlijk wel.

En dan ben je ineens 85 jaar en kijk je terug op je leven…..

En voor sommige mensen is dit helemaal oké, dat respecteer ik, ik denk wel voor de mensen die mij volgen, die zijn op zoek naar meer, naar anders, hier iets mee kunnen.

Settelen met je leven

Maar is genoegen nemen met iets, wat jij wilt ervaren hier in dit leven op aarde? Of is dat leven vanuit je volledige potentieel en er zoveel mogelijk uit willen halen en het leven leiden wat JIJ wilt?

De ruimte nemen om bij jezelf te voelen, in alle eerlijkheid durven kijken naar de REALITEIT wat voel ik nu, waar komt dit vandaan. Dat betekent als allereerst dat je tijd mag maken om stil te zijn. Zodat je systeem tot rust kan komen, alle ruis op de lijn weg is en alle stemmetjes tot bedaren kunnen komen. Stil zijn kan ook betekenen een wandeling maken in je eentje of een paar dagen alleen zijn in een huisje of naar een stilte retraite gaan. Pas als je stilte de ruimte geeft kun je gaan luisteren naar wat er gezien en gehoord wil worden.

Waar ben je bang voor?

Is een vraag die jij jezelf mag stellen. In alle eerlijkheid beantwoorden en de realiteit ook durven aankijken. Het is super oncomfortabel maar daar liggen wel de grootste schatten lieve jij. Ik weet zeker dat je ego hier weerstand op zal gaan geven. Maar dat geeft niet, ook dat is logisch wat jouw ego houd je al zo lang veilig op deze manier, die wil helemaal niet dat het veranderd.

Maar als je door gaat, doorzet, zal je ego zien dat het oké is en volledig veilig.

Het bevrijd je, geloof me. Ik ben al een tijdje op reis en het maakt mij zoveel gelukkiger, vreugdevoller, lichter en ik kom daarmee zo dichtbij mezelf dat zelfliefde is ontstaan. De mooiste ontmoetingen, samenwerkingen, klanten, voldoening, komen op je pad.

Ik heb mezelf bevrijd van de kettingen waaraan ik vast zat in een kooi. Kan je die opluchting voelen? Dat verschil? En ik kijk er met liefde naar terug want wat heeft het mij door moeilijke periodes geholpen maar ik voel me nu bevrijd en tegelijkertijd geleid.

En dat gun ik jou ook, want ik ben niet anders dan jij, we zijn allemaal hetzelfde en  we hebben allemaal onze eigen talenten en gaven die gezien mogen worden door de wereld.

Dus…

Wat ga jij doen met jouw emotionele triggers?

Ik help je er met veel liefde mee,  plan een gratis sessie bij me in en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Wil je graag de stilte opzoeken en de ruimte voor jezelf nemen om goed te luisteren? Meld je dan aan voor onze Soul Circle op 10 of 24 juni 2023. Deze dag zal in het teken staan van meditatie, ademwerk, cacao, delen en verbinding. Aanmelden kan via dez link.

Liefs, Lisette