Van je hoofd naar je hart

Deze keer is mijn blog op een wat meer persoonlijk vlak. De komst van @Robbiewilliams was de inspiratie hiervoor 😉

Robbie Williams was alles voor mij, jaaaaaren lang, ook na Take That. Mensen die mij al wat langer kennen weten dat haha.

Waarom deel ik dit met je?

Zijn komst in Nederland maakte dat ik terug moest denken aan de tijd Take That. Ik heb hun muziek weer eens opgezocht op Spotify en ben het gaan luisteren. Als ik het nu luister moet ik wel een beetje gniffelen. Wat ja, ZO goed was die muziek nou ook weer niet! Haha maar toen vond ik natuurlijk van wel.

Maar er gebeurde ook iets anders. Het raakte me. En het verbaasde me want de muziek was er helemaal niet naar. Ik ben toen even met het gevoel gaan zitten. Ik vertel je er zometeen meer over.

Over de liefde voor Take That

Toen ik 13/14 jaar was begon de liefde voor Take That. En dan met name Robbie. Uiteraard. Want dat was echt de leukste. Mijn vriendinnen gingen voor Mark en Howard. Alles waar iets te vinden was over Take That, ging ik voor. In die tijd bestond er nog geen internet of mobiele telefoon (can you imagine?), dus was ik regelmatig in de Free Record Shop te vinden (bestaat ook niet meer) een winkel waar je CD’s, losse singles, platen, cassette bandjes kon kopen. Zodra er iets nieuws uit kwam dan ging ik daar naar toe. Of het nu een CD was of “special edition” van het een of ander of een speciale Single edition, dan ging ik daar voor kijken. Om aan alles te komen wat er voor handen was kwam ik ook regelmatig in boekenwinkels, kijken in welke bladen ze deze week weer stonden en als er weer iets nieuws tussen stond ging het mee. Zéker als er een poster in zat 😊. Heel de dag hun muziek luisteren, met je vriendinnen kletsen over wat ze nu weer hadden gezegd, gedaan en over hoe mooi ze er uit zagen. Zelfs in mijn dromen kwamen ze voorbij en dan had Robbie natuurlijk mij gezien, ik was hem opgevallen tussen aaaaaal die gillende keukenmeiden. IK! En dan de concerten, man, man, man, die hormonen gieren door je lichaam, wat dat in je kan losmaken is ongekend. Je bent in opperste staat van geluk. Haha, ja, het was een mooie tijd. In 2016 heb ik hem ontmoet zoals je kunt zien op de foto. Een moment wat mij zo dierbaar is, een moment gegeven door mijn beste vriendin 💕. Het omvat zoveel meer voor mij dan alleen maar je held ontmoeten.

Terug naar waarom ik het deel.

Zoals gezegd, de muziek raakte me en dit is waarom. De tijd van Take That liep voor een gedeelte gelijk met één van de moeilijkste periodes van mijn leven. En wat later bleek ook een grote impact heeft gehad op hoe mijn leven zou lopen.

Toen ik 15 was, is mijn moeder van de één op andere dag vertrokken uit ons gezin. Zonder dit aan te geven bij ons of mijn vader. Ze was gewoon weg. Mijn vader, mijn vier broers en mij achterlatend. Wij als kinderen hebben nooit gemerkt dat er iets niet goed zat, er was nooit ruzie of woorden, niet in ons bijzijn in ieder geval. Als donderslag bij heldere hemel. Dat wat veilig was, is niet meer.

Daar, in dat moment, is er enorm veel veranderd voor mij, weet ik nu. Toen had ik natuurlijk geen idee. Ik kreeg anorexia, boulimia en Pfeiffer in de periode die daar op volgde. Wat heb ik gestruggled en wat heb ik me alleen gevoeld en wat hebben we het als gezin moeilijk gehad.

Wat mij mede overeind heeft gehouden is de liefde die ik had voor Take That, hun muziek en alles er omheen. Verdoofd en in mijn eigen bubbel. Als ik terugdenk aan die jaren was dat het lichtpuntje ✨. Ik heb daar nooit zo bij stilgestaan als nu.

Het moment dat mijn vader mijn broer en mij naar beneden haalde om iets te vertellen staat op mijn netvlies gebrand. “Je moeder is vertrokken”. Dat is het moment dat trauma in mij is ontstaan. Ik weet het precies, ik kan het gevoel nog zo voelen. Het gevoel dat er een pilaar onder je vandaan wordt geschopt. Heel mijn lichaam stond op ALERT!

Het moment dat mijn leven veranderde..

Vanaf dat moment ben ik de overleving in gegaan en ben ik naar mijn hoofd geschoten. Dat weet ik nu.

Begin 30 ben ik begonnen met de reis naar mezelf, de reis naar mijn hart kan ik beter zeggen. Jarenlang zelfonderzoek, persoonlijke ontwikkeling, opleidingen, cursussen, seminars, webinars, boeken, noem het maar op, verder ben ik op een plek waar ik andere mensen help. Met succes. En heel veel liefde.

Gratis sessie

Als je een keer met mij wilt kletsen plan dan een gratis sessie bij me in via deze link 

Oh…en ben je benieuwd naar waar ik nu al die jaren zo’n fan van ben geweest? Klik dan even op deze link. Het is een video van Take That met één van mijn favoriete nummers en natuurlijk mijn favoriete bandlid 😉 https://youtu.be/SVBIfSt0lAo

Tot snel! Liefs,